Algemene informatie

Wij zijn een kleinschalige, hechte praktijk die, met persoonlijke aandacht voor u en uw huisdier, optimale en op maat gemaakte zorg levert. Onze praktijk bevind zich aan de rand van de wijk Kloosterveen en nabij de wijk Kloosterakker in Assen.

Wij vinden het belangrijk dat u en uw huisdier zich thuis voelen in onze praktijk. U mag dan ook altijd met uw huisdier langskomen voor een aai of wat lekkers, of om hem of haar te wegen. Ook zijn wij een officiële katvriendelijke praktijk, omdat wij graag voor uw kat een bezoek aan onze praktijk zo prettig mogelijk willen maken. Om wachttijden te minimaliseren en ervoor te zorgen dat u voldoende tijd en aandacht krijgt, werken wij alleen op afspraak.

Uiteraard werken wij eraan dat de kennis in onze praktijk up-to-date blijft. Daarom worden er regelmatig bijscholingen en cursussen gevolgd door zowel de dierenartsen als de assistenten. Ook hebben wij moderne apparatuur en gebruiken wij alleen medicijnen, vlooienmiddelen en diervoeding van hoge kwaliteit. Voor ons is het namelijk erg belangrijk dat de klant vertrouwen heeft in onze kennis, vaardigheden en producten.

Gezelschapsdieren

In onze praktijk behandelen wij gezelschapsdieren. Denk aan: hond, kat, fret, cavia, konijn, hamster, gerbil, chinchilla, rat en muis.

Per 1 januari 2022 zijn voor het landbouwhuisdierendeel de praktijken DAP DSA, DAP Norg, DAP Vries, en DAP Peize gefuseerd tot de nieuwe praktijk: Kop van Drenthe dierenartsen. Voor diensten of producten voor rundvee, schapen, geiten en paarden kunt u contact opnemen met: 0592 - 541 216.

Medicijnen

Aan de balie krijgt u de medicijnen mee, die uw dierenarts heeft voorgeschreven en kunt u terecht voor andere middelen; denk hierbij aan goede ontworming, ontvlooiing en middelen om het gebit te verzorgen.

Wij vinden het erg belangrijk dat u weet hoe, waarom en wanneer u de medicijnen moet toedienen aan uw huisdier. De belangrijkste zaken staan op het etiket, maar onze paraveterinairen geven altijd uitleg over het gebruik, de werking en eventuele bijwerkingen van medicijnen. Indien u dit wenst, kunnen we demonstreren hoe het medicijn moet worden toegediend.

Nascholingen

Er worden regelmatig bij- en nascholingen en cursussen gevolgd door zowel dierenartsen als assistentes. 

Samenwerking met specialisten

Wij werken samen met verschillende specialistencentra. Als het nodig is, sturen wij u door naar een van deze centra.

Terug naar Over DSA