Tips voor konijnen

Tips voor konijnen tijdens koude dagen

Met het aanbreken van temperaturen onder het vriespunt en het eventueel sneeuwen is het belangrijk om onze huisdieren extra goed in de gaten te houden.

Hier wat tips voor konijnen:

Binnenkonijnen hebben geen last van de kou, zorg er wel voor dat ze niet op de tocht staan.

Een konijn wat eenmaal buiten zit in de winter moet je niet zomaar naar binnen halen. Zij hebben namelijk een dikke wintervacht aangemaakt. Als het konijn naar binnen wordt gehaald krijgt hij het te warm. Zet het konijnhok op een beschutte plek, dus niet pal in de regen, sneeuw en koude wind. Konijnen kunnen niet tegen vocht en tocht. Zorg ook voor een schuilhokje in het konijnenhok. Lekker beschut en warm. Dek het hok eventueel voor een gedeelte af met plastic of een deken zodat uw konijn niet op de tocht zit en droog kan zitten.

Drinkt uw konijn uit een waterfles? Het drinktuitje van een waterfles kan vastvriezen en dan kan het konijn niet meer drinken. Check meerdere keren per dag de fles of waterbak of het nog niet bevroren is.

Ook groenvoer kan bevriezen, en dit is niet goed voor de buik van het konijn. Haal bevroren groenvoer altijd weer uit het hok.

Zorg verder voor voldoende hooi en stro in het hok zodat het konijn zich lekker kan ingraven.

Let op een konijn kan tot ca. -15 of -20 graden buiten blijven. Voor jonge, zieke en oude dieren zijn dit te lage temperaturen. Plaats het hok dan bijvoorbeeld in de schuur.