Mei: Maand van de allergie

Heeft uw dier huidklachten, veel jeuk of met enige regelmaat oorontsteking? Allergie is een veelvoorkomende oorzaak van deze klachten. Maar liefst 10-15% van de honden en katten heeft hier last van. Vlooien-, voedsel- of omgevingsallergie kunnen erg vervelend zijn voor uw dier. Een goede diagnose is nodig om allergie effectief te behandelen.

In de maand Mei bieden we een bloedtest (t.w.v. €61,71) om te zien of uw dier allergisch is gratis aan. U betaalt alleen een consult plus lichamelijke controle en de bloedafname. en verzendkosten. U weet hierna of een omgevings- of vlooienallergie bijdraagt aan de klachten van u dier. Voor een voedselallergie bestaat helaas geen betrouwbare bloedtest.

Indien dit screeningsonderzoek aangeeft dat er sprake is van een allergie kan er een uitgesplitst onderzoek worden aangevraagd. Hierna weet u precies voor welke allergenen (zoals specifieke grassen, mijten en bomen) uw huisdier allergisch is. Een omgevingsallergie kan behandeld worden m.b.v. allergie specifieke immunotherapie ook wel hyposensibilisatie genoemd. Dit houdt in dat uw dier 1x per maand een injectie met op maat gemaakte allergenen onder de huid krijgt. Het lichaam leert dan om niet meer allergisch te reageren op deze stoffen. Bij 60-70% van de honden met een omgevingsallergie geeft hyposensibilisatie een duidelijke vermindering van de klachten.